Головна / Пресс-центр / Новости / Проект ClusteRISE  потужний драйвер цифрових перетворень

Проект ClusteRISE  потужний драйвер цифрових перетворень   

27 серпня в рамках реалізації проекту ClusteRISE в міській раді м. Харкова відбувся круглий стіл – обговорення викликів та завдань кластерного розвитку в сферах інжинірингу, автоматизації та машинобудування на якому було урочисто підписано меморандум про співпрацю між АППАУ та міською радою  про створення такого кластеру в Харківському регіоні.

Головні питання обговорення

  • Якими є ключові виклики розвитку в сферах ІАМ;
  • Чи розглядаються кластери сьогодні як інструмент вирішення цих викликів;
  • Якими є кращі практики кластерного розвитку в м. Харкові та регіоні;
  • Що пропонує проект ClusteRISE для їх вирішення;
  • Як консолідувати ключові зацікавлені сторони у сприянні та консолідації навколо завдань проекту.

В виступах прийняли  участь керівник проекту ClusteRISE Олександр Юрчак (Генеральний  директор АППАУ), координатор проекту від Харкова Віталій Зайцев (ректор НТУ «Шаг), Вікторія  Грецька-Миргородська, Управління інноваційного розвитку та іміджевих проектів Департаменту у справах сім”ї, молоді та спорту Харківської міської ради, Оксана Ситник (директор «Укргіпротяжмаш») Віталій Гаєвський (директор ТОВ «НВП «Залізничавтоматика», та інші представники секторів ІАМ.

В рамках роботи вироблена спільна позиція  – кластер ІАМ, це ще один потужний канал просування  членів АППАУ на регіональному рівні, та спосіб вирішення питань розвитку – кадри, інновації, експорт і т.п.

Компанія ТОВ «НВП «Залізничавтоматика» є активним членом в створенні кластеру

назад