Головна / Прес-центр / Новини / 3-d Edge Computing Forum

3-d Edge Computing Forum

24.10.2019 р. у Берліні проходив 3-d Edge Computing Forum. Edge Computing – один із напрямків Інтернету речей, який активно використовує принципи та технології Індустрії 4.0.

RWA вперше бере участь у Форумі, організованому ECCE (Edge Computing Consortium Europe).

Основні враження від Форуму:

• якщо в Україні рішення Індустрії 4.0 загалом та Edge Computing зокрема більшою мірою лише пропогуються для застосування або реалізуються у вигляді стартапів, то у розвинених країнах вони давно використовуються та вважаються обов’язковими;
  • у Берліні створено програмно-орієнтовану 5G фабрику – унікальний інфраструктурний об’єкт для тестування майбутніх промислових засобів комунікацій, таких як 5G, TSN, OPC UA;
  • практично всі компанії, представлені на Форумі, вже зараз презентують, як вони будуть застосовувати нові технології (наприклад, 5G, WiFi 6 та ін) у складі своїх продуктів та рішень, а також які саме інновації ці продукти запропонують кінцевому користувачеві.

Серед спікерів Форуму представлені такі відомі в Україні компанії, як: HUAWEI, IBM, Fujitsu, Ericsson та ін.

RWA, спільно з партнерами планує брати активну участь у роботі транспортного спрямування ECCE. Насамперед, це дозволить пропонувати клієнтам комплексний продукт, що поєднує зручність, мобільність, доступність інформації кінцевому користувачеві без погіршення функціональної безпеки систем управління рухом поїздів.

Для кінцевого користувача системи RWA стануть більш інформативними та дозволять:

• впроваджувати систему інформування пасажирів про час прибуття поїзда або про зміни у графіках руху поїздів;
  • підвищити мобільність обслуговуючого персоналу з допомогою застосування переносних діагностичних комплексів, реалізованих з урахуванням планшетів, КПК чи мобільних телефонів;
  • зменшити кількість збоїв у русі поїздів за рахунок автоматичної фіксації виконання технічного обслуговування, порівняння його з графіком обслуговування, виявлення відхилень у технологічних процесах;
  • підвищити точність статистичних даних про відмови залізничних систем та їх причини;
  • на промислових підприємствах підвищити ефективність технологічних процесів за рахунок збору статистичних даних обігу вагонів та локомотивів та аналізу «вузьких місць» у виробничому циклі.

RWA пропонує співпрацю всім зацікавленим у цифровій трансформації транспортної галузі.